perjantai 19. elokuuta 2011

Nuori puu

Minut istutettiin noin kaksi vuotta sitten vieraaseen metsään. Juurruin sinne, eri-ikäisten ja erilaisten puiden joukkoon. Toiset puut taistelivat tilastaan muiden puiden kanssa, mutta minut he ottivat oksat ojossa vastaan. Puita vietiin pois ja istutettiin muualle, uusia puita istutettiin joukkoomme. Metsästä tuli minulle tuttu ja turvallinen, muista puista minulle tärkeitä ja läheisiä.

Mutta nyt minut aiotaan repiä maasta juuriltani ja istuttaa naapurimetsään, lähes tuntemattomien puiden keskelle. En kuitenkaan kierrä vastahakoisesti juuriani tuttujen puiden juuriin, vaan irrotan maasta vapaasta tahdostani, katsellen haikein mielin tuttuja puita, heidän jäädessään aloilleen, mutta uteliaana, vaikkakin hieman pelokkaana kurkistellen jo uuteen metsääni. Metsään, johon rupean kasvattamaan juuriani, josta saatan kuitenkin nähdä vanhaan metsääni ja jonne voin kentien kuulla tuulen huminan tuttujen puiden oksissa.

Aika näyttää, kunka kauan saan kasvattaa juuriani uudessa metsässä, kuinka metsän puut suhtautuvat uuteen taimeen ja kuinka läheisiksi sen metsän vanhat, uudet ja tulevat puut minulle tulevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti